Tro, håb og fibromyalgi

Schnitzel vegitzel

 

Schnitzel vegitzel, 8-10 stk.

 

1 squash, revet

1 tsk. urtesalt

½ rødløg, finthakket

200 g. kikærtemel

3 spsk. rismel

1 spsk. fint-malede loppefrøskaller (jeg maler dem i en elektrisk kaffemølle – jeg har en særlig kaffemølle til netop at male frø, havregryn, nødder og krydderier i)

1 tsk. spidskommen

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. sellerisalt

Evt. lidt mere salt samt friskkværnet peber

75 g. sesamfrø – til panering

 

Bland revet squash med urtesalt, og lad det stå og trække i ca. 15 minutter, til saltet har trukket væske ud af den revne squash – OBS, hæld ikke væsken fra, saften fra den revne squash bruges som fugtighed i farsen, det vil jo være som at smide guld på gaden, at hælde den næringsfulde saft fra squashen i vasken og erstatte den med vand.

Rør hakket rødløg, kikærtemel, rismel og de fint-malede loppefrøskaller i. Det bliver en ret fast fars. Smag til med krydderier, farsen må gerne smage af noget.

Fordel et par skefulde sesamfrø på en lille tallerken. Form store skefulde af farsen til flade ”schnitzler” og dyp begge sider i sesamfrø. Læg schnitzlen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form resten af farsen på samme måde og sørg for, at der hele tiden fyldes op med sesamfrø på tallerkenen efterhånden, som sesamfrøene bruges.

Bag schnitzlerne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, vend schnitzlerne, så undersiden kommer opad, og bag dem yderligere 10 minutter, vend igen schnitzlerne og lad dem bage 5 minutter.

Servér schnitzlerne med dit yndlingstilbehør samt en stor, farverig salat.

 

Velbekomme!